Tüm Define Dedektörleri İçin Bize Ulaşın.
Sipariş ve Bilgi : +905433936893
Durumu : Sıfır
Türü : Altın, Metal, Define Arama Dedektörü
Kimden: Bayiden
Garanti: 2 yıl
Tüm Define Dedektörleri İçin Bize Ulaşın.
Sipariş ve Bilgi : +905433936893
Durumu : Sıfır
Türü : Altın, Metal, Define Arama Dedektörü
Kimden: Bayiden
Garanti: 2 yıl
DMS Electronic Rezistivite Cihazı | 2. El Dedektör Fiyatları | 2. El Dedektör Modelleri | Dedektör Modelleri | Dedektör Fiyatları | Ucuz Dedektör Modelleri | Ucuz Dedektörler | Metal Dedektörler
DMS Electronic Rezistivite Cihazı Yerlatı metal bulma, altın, hazine bulma, su bulma, altın arama cihazı, kanal görüntüleme ekranlı …
DMS Electronic Rezistivite Cihazı Su Kanal Boru Define Bulma Cihazı Özellikleri
Şimdi DMS Rezistivite Cihazı, jeofizik mühendisleri ve arkeologlar tarafından kullanılan bir jeofizik cihazdır. Böylece profesyonel hazine avcıları için üretilmiştir.
Ayrıca analog direnç cihazı ile standart pakette verilen 15 m ölçüm kablosu ile 500 m2 alanı 15 m derinliğe kadar tarayabilmektedir.
Kısaca DMS özdirenç cihazı algılama derinliği ve tarama alanı, ölçüm kablosu uzatılarak artırabilmektedir. Hatta 30 metre özdirenç ölçüm kablosu ile 1000 m2 ve 30 metre derinliğe kadar büyük hedefler taranabilmektedir.
3B zemin taraması, belirli bir alanı taramaya dayalı 3B grafikler oluşturmanıza olanak tanımaktadır. Zemin Tarama işlevinde Otomatik ve Manuel olmak üzere iki arama seçeneği bulunmaktadır.
Otomatik taramada girilen her sinyal darbe sayısı için herhangi bir tuşa basmanız gerekmez, manuel taramada ise her sinyal için başlat tuşuna basmanız gerekmektedir.
3 farklı yöntemle çalışabilmektedir.
Toprak özdirencinin ölçülmesinin avantajlarından biri, kurulacak bina veya tesiste kullanılacak topraklama sisteminin maliyet analizinin yapılmasına olanak sağlamasıdır.
Ayrıca spesifik direnç ölçülerek toprak elektrotu ve toprak sistem teknik özellikleri yazılabilmektedir. Tüm bu nedenler kapsamında yapılacak toprak direnci ölçümü imkanına sahiptir.
Hatta büyük ölçekli şantiyelerde veya fabrika tesisleri gibi yapılarda topraklama elektrotlarının seçimi konusunda önemli bilgilere sahip olma imkanı sağlamaktadır.
Böylece bu ölçümlerin yapılmasını sağlayan birçok farklı yöntem olsa da en sık kullanılan yöntem Wenner ve Schlumberger yöntemi olarak bilinmektedir.
Üstelik toprak direnci ölçümü yapılan yöntemler arasında daha çok 4 elektron ile yapabilmektedir. Kısaca Wenner ve Schlumberger yöntemleri kullanılmaktadır. Wenner yöntemi sabit derinliklerde, schlumberger yöntemi ise farklı derinliklerde uygulanabilmesi nedeniyle tercih edilmektedir.
Bu direnç (özgül direncinin) bir ölçüm olan Wenner yöntemi. Bu yöntemde toprağa eşit aralıklarla (L cm) ve aynı yönde dört elektrot daldırılmaktadır.
Akım en dıştaki elektrotlardan (C1 ve C2) uygulanır, voltaj iç elektrotlardan (P1 ve P2) ölçü. Toprak direnci,
Ohm kanunu (R = V / I) uygulanarak doğrudan sayaçtan okunmaktadır.
Dipol dipol : Dipol-dipol etkileşimleri, moleküllerdeki kalıcı dipoller arasındaki elektrostatik etkileşimlerdir. Bu etkileşimler, çekiciliği artırmak için molekülleri hizalama eğilimindedir (potansiyel enerji azalır).
Bir dipol-dipol etkileşimi örneği hidrojen klorür (HCl) molekülünde görülebilmektedir. Böylece bir polar molekülün pozitif ucu, diğer molekülün negatif ucunu çekecek ve konumunu etkilemektedir. Polar moleküller arasında açık bir çekim vardır. Polar moleküllerin örnekleri hidrojen klorür (HCl) ve kloroformdur (CHCl3).
Son olarak bu etkileşimleri algılama teknolojisi ile uyarlanan ilk cihazdır.
Dört farklı elektrot dizisine göre bazı üç boyutlu sığ yeraltı yapılarının görünür özdirenç modellemesini yapabilmektedir.